Nästanfransk fisksoppa

Du behöver 1 paket (400 g) djupfryst torskfilé 2 hackade gula lökar 2-3 pressade vitlöksklyftor 1 msk (oliv)olja 1-2 burkar/paket krossade tomater 4 dl vatten...


4 portioner

Du behöver

  • 1 paket (400 g) djupfryst torskfilé
  • 2 hackade gula lökar
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk (oliv)olja
  • 1-2 burkar/paket krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • (1 kuvert, 0,5 g, saffran)
  • 1-2 tsk stött fänkålskrydda
  • 1 burk (ca 200 g) musslor i vatten
  • (lite rivet apelsinskal)
  • 1-2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • hackad persilja

Gör så här

1
Halvtina torskblocket.

2
Fräs lök och vitlök lätt i olja i en gryta. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärningar, eventuellt saffran samt fänkål. Häll i spadet från musselburken. Riv eventuellt ner skalet av ungefär 1/4 välborstad apelsin i soppan. Tillsätt 1 tsk av saltet plus peppar.

3
Sjud sakta under lock 10-15 minuter. Rör i 1-2 msk crème fraîche. Skär halvtinad fiskfilé i rätt stora bitar och lägg i soppan strax före servering. Sjud fisken några få minuter så att den blir vit och precis genomkokt. Men inte mer. Dags att smaka av. Mer salt? Peppar?

4
Tillsätt och hetta till sist upp musslorna i soppan som hastigast. Strö persilja över. Servera soppan med brytbröd och en sked crème fraîche i varje tallrik.


Kommentar:
Välj brytbröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top