Du behöver
- 1 paket (400 g) djupfryst torskfilé
- 2 hackade gula lökar
- 2-3 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk (oliv)olja
- 1-2 burkar/paket krossade tomater
- 4 dl vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- (1 kuvert, 0,5 g, saffran)
- 1-2 tsk stött fänkålskrydda
- 1 burk (ca 200 g) musslor i vatten
- (lite rivet apelsinskal)
- 1-2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl crème fraîche
- hackad persilja
Gör så här
1
Halvtina torskblocket.
2
Fräs lök och vitlök lätt i olja i en gryta. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärningar, eventuellt saffran samt fänkål. Häll i spadet från musselburken. Riv eventuellt ner skalet av ungefär 1/4 välborstad apelsin i soppan. Tillsätt 1 tsk av saltet plus peppar.
3
Sjud sakta under lock 10-15 minuter. Rör i 1-2 msk crème fraîche. Skär halvtinad fiskfilé i rätt stora bitar och lägg i soppan strax före servering. Sjud fisken några få minuter så att den blir vit och precis genomkokt. Men inte mer. Dags att smaka av. Mer salt? Peppar?
4
Tillsätt och hetta till sist upp musslorna i soppan som hastigast. Strö persilja över. Servera soppan med brytbröd och en sked crème fraîche i varje tallrik.
Välj brytbröd som passar vid eventuell allergi.