Du behöver
- 1 kg nötfärs
- 3 tsk soja
- 1 liten, krossad vitlöksklyfta
- 1 tsk strösocker
- 2 ägg
- 1/2 dl finhackad persilja
- 1 gul lök, ca 50 g
- 1 hackad buljongtärning (ox-)
- 2 tsk senapspulver
- (lite vatten)
- (lite ströbröd)
- 2 msk jungfruolja till pensling
Gör så här
1
Blanda alla ingredienserna väl. Tillsätt lite vatten om färsen är för tjock. Om färsen däremot är för lös, tillsätt ett par matskedar ströbröd.
2
Den ska gå att forma till avlånga, fasta bullar. Pensla dem med jungfruolja.
3
Lägg dem på medelhet grill och vänd dem runt med tång allt eftersom de får färg. De bör serveras rosa inuti.
Ordna ett grillparty och bjud på den här och andra härliga rätter från “down under” – Australien. Klicka på rubrikerna nedan för fler recept.