Köttbullar Onkaparinga

Du behöver 1 kg nötfärs 3 tsk soja 1 liten, krossad vitlöksklyfta 1 tsk strösocker 2 ägg 1/2 dl finhackad persilja 1 gul lök, ca...


6 portioner

Du behöver

  • 1 kg nötfärs
  • 3 tsk soja
  • 1 liten, krossad vitlöksklyfta
  • 1 tsk strösocker
  • 2 ägg
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 gul lök, ca 50 g
  • 1 hackad buljongtärning (ox-)
  • 2 tsk senapspulver
  • (lite vatten)
  • (lite ströbröd)
  • 2 msk jungfruolja till pensling

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna väl. Tillsätt lite vatten om färsen är för tjock. Om färsen däremot är för lös, tillsätt ett par matskedar ströbröd.

2
Den ska gå att forma till avlånga, fasta bullar. Pensla dem med jungfruolja.

3
Lägg dem på medelhet grill och vänd dem runt med tång allt eftersom de får färg. De bör serveras rosa inuti.


Kommentar:
Ordna ett grillparty och bjud på den här och andra härliga rätter från “down under” – Australien. Klicka på rubrikerna nedan för fler recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top