Morotstårta med frosting och kokos

Du behöver 2 ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1 tsk vaniljsocker 1/2 dl olja 3 dl rivna...


0 portioner

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl olja
  • 3 dl rivna morötter
  • Glasyr:
  • 50 g philadelphiaost
  • 30 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 kuvert saffran
  • Till formen:
  • smält smör
  • ströbröd
  • Till dekor:
  • kokosflingor

Gör så här

Vispa äggen pösigt. Blanda med mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsocker. Rör till sist ner olja och morötter. Häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 graders ugnsvärme i cirka 40 minuter. Blanda ingredienserna till glasyren och bred över kakan när den svalnat. Strö över kokosflingorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top