Du behöver

  • 3 st röda paprikor
  • 0.5 msk olivolja
  • 1.5 dl ajvar relish
  • 1.5 dl grönsaksbuljong (av fond eller tärning)
  • salt vitpeppar
  • 2.5 st chorizokorvar starka
  • stjälkar ett par slätbladig persilja
  • 400 g torskfilé färsk eller tinad
  • 0.5 tsk pressad citron

Gör så här

1
Tag ur och grovtärna paprikorna, fräs dem med oljan på medelvärme i vid panna ett par minuter. Tillsätt ajvar relish och buljong, koka upp under lock och smaka av med salt och peppar. Skär korvarna i grova skivor, lägg dem i pannan tillsammans med 15-20 hela persiljeblad och låt allt småputtra 5 minuter.

2
Skär grova tärningar av fisken och lägg den i mikrotålig form med en bottenskyla vatten. Salta lite och täck med plastfolie. Mikra tills fisken blivit ogenomskinlig, omkring 2-3 minuter, på högsta effekt.

3
Blanda pressad citron i panna och lägg i fisken ögonblicket före servering, gärna med snabbris bredvid.


Kommentar:
Tips! Ajvar relish är kryddad röd paprikapuré, ett slags paprikaketchup på burk från bland annat Turkiet. Inte ovanlig i såshyllan numera.