Roquefortpaj

Du behöver Pajbotten: 100 g smör 1 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 1 msk kallt vatten Fyllning: 300 g roquefort eller ädelost 300 g philadelphiaost...


8 portioner

Du behöver

Pajbotten:

100 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning:

300 g roquefort eller ädelost
300 g philadelphiaost
2 st ägg
50 g valnötter

Gör så här

1
Pajbotten: Smula smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och samla snabbt till en deg. Slå in den i plastfilm och låt den vila i kylskåp 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en pajform, cirka 22 cm i diameter. Nagga den. Grädda den i 10-15 minuter. Låt den svalna innan fyllningen läggs i.

2
Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa roquefort och cream cheese till en jämn kräm. Tillsätt äggen. Fördela i det förgräddade pajskalet och smula över valnötter. Grädda i cirka 30 minuter tills fyllningen stelnat.


Kommentar:
Komplettera kräftorna med våra härliga, ljumma ostpajer, en blandad sallad och en underbar marängefterrätt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top