Du behöver
- 650 g benfri fläskkarré eller 4 skivor
- 2 msk soja
- 2 st lökar stora
- 2 msk citronsaft nypressad
- 0.5 dl svartvinbärssaft koncentrerad, eller 3 msk vinbärsgelé
- 2 st köttbuljongtärningar
- 9 st vitpepparkorn
- 2.5 dl öl ljust eller mörkt
- 0.5 dl vatten
- 2 msk vetemjöl
Att äta till:
potatis kokt
blomkål broccoli eller morötter
Gör så här
1
Skär karrén i strimlor ca 1 1/2 cm tjocka och ca 4 cm långa. Lägg dem i en gryta och tillsätt sojan. Rör om så att köttet blir “sojafärgat” runt om. Låt stå så att köttet får smak, ca 10 minuter eller längre. Skär löken i stora bitar. Blanda dem med köttet.
2
Tillsätt citronsaft, vinbärssaft, buljongtärningar och vitpeppar. Häll på öl så att det täcker köttet. Koka rätten 20 minuter.
3
Skaka ihop vatten och mjöl och red av grytan. Låt koka ca 3 minuter.
Med det här receptet blev Elsy Harnell i Mölnbo en av vinnarna i tävlingen om den bästa karrén.