Fläskkarrégryta

Du behöver 650 g benfri fläskkarré eller 4 skivor 2 msk soja 2 st lökar stora 2 msk citronsaft nypressad 0.5 dl svartvinbärssaft koncentrerad, eller...


4 portioner

Du behöver

  • 650 g benfri fläskkarré eller 4 skivor
  • 2 msk soja
  • 2 st lökar stora
  • 2 msk citronsaft nypressad
  • 0.5 dl svartvinbärssaft koncentrerad, eller 3 msk vinbärsgelé
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 9 st vitpepparkorn
  • 2.5 dl öl ljust eller mörkt
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl

Att äta till:

potatis kokt
blomkål broccoli eller morötter

Gör så här

1
Skär karrén i strimlor ca 1 1/2 cm tjocka och ca 4 cm långa. Lägg dem i en gryta och tillsätt sojan. Rör om så att köttet blir “sojafärgat” runt om. Låt stå så att köttet får smak, ca 10 minuter eller längre. Skär löken i stora bitar. Blanda dem med köttet.

2
Tillsätt citronsaft, vinbärssaft, buljongtärningar och vitpeppar. Häll på öl så att det täcker köttet. Koka rätten 20 minuter.

3
Skaka ihop vatten och mjöl och red av grytan. Låt koka ca 3 minuter.


Kommentar:
Med det här receptet blev Elsy Harnell i Mölnbo en av vinnarna i tävlingen om den bästa karrén.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top