Snurrbaguetter av ciabattatyp

Du behöver 50 g jäst 12 dl ljummet vatten 3 tsk salt ca 2 1/2 liter vetemjöl mjöl till utbakning Gör så här Lös jästen...


6 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 12 dl ljummet vatten
  • 3 tsk salt
  • ca 2 1/2 liter vetemjöl
  • mjöl till utbakning

Gör så här

Lös jästen i lite av vattnet i degbunken. Tillsätt resten av vattnet och saltet. Arbeta snabbt in mjölet till en deg, den ska kännas lös. Låt den jäsa ca 2 1/2 timme. Stjälp upp degen försiktigt på mjölat bord, knåda inte degen. Dela den i sex lika stora bitar som dels dras, dels trillas till längder. Snurra längderna och lägg dem på papprad plåt att jäsa cirka 10 minuter. Grädda baguetterna mitt i ugnen i 250 grader cirka 15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top