Du behöver
- 5-6 normalstora potatisar
- vatten
- salt
- 1/4 orange paprika
- 1 liten röd lök
- 3-4 kvistar basilika
- 2 msk kapris
- Dressing:
- 2-3 msk olivolja
- 1-2 tsk fransk senap
- 1 krm salt
- Att servera till:
- chorizokorv
Gör så här
1
1. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
2
2. Hacka under tiden paprikan i fina tärningar. Skala och finhacka rödlöken och hacka även basilikan.
3
3. Rör samman olivolja, senap och salt.
4
4. Låt potatisen rinna av väl och lägg den i en skål. Häll över dressingen och blanda om försiktigt.
5
5. Blanda ner paprika, lök och basilika.
6
6. Servera potatissalladen med stekta eller grillade kryddiga korvar, till exempel chorizo eller picaro.
Den som inte vill steka eller grilla korven kan i stället välja en sort som inte kräver tillagning, t ex ölkorv, kabanoss eller salami.