Hallens franska potatissallad

Du behöver 5-6 normalstora potatisar vatten salt 1/4 orange paprika 1 liten röd lök 3-4 kvistar basilika 2 msk kapris Dressing: 2-3 msk olivolja 1-2...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 5-6 normalstora potatisar
  • vatten
  • salt
  • 1/4 orange paprika
  • 1 liten röd lök
  • 3-4 kvistar basilika
  • 2 msk kapris
  • Dressing:
  • 2-3 msk olivolja
  • 1-2 tsk fransk senap
  • 1 krm salt
  • Att servera till:
  • chorizokorv

Gör så här

1
1. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

2
2. Hacka under tiden paprikan i fina tärningar. Skala och finhacka rödlöken och hacka även basilikan.

3
3. Rör samman olivolja, senap och salt.

4
4. Låt potatisen rinna av väl och lägg den i en skål. Häll över dressingen och blanda om försiktigt.

5
5. Blanda ner paprika, lök och basilika.

6
6. Servera potatissalladen med stekta eller grillade kryddiga korvar, till exempel chorizo eller picaro.


Kommentar:
Den som inte vill steka eller grilla korven kan i stället välja en sort som inte kräver tillagning, t ex ölkorv, kabanoss eller salami.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top