Falafelburgare med feta och ajvar

Du behöver 1 vitkålsklyfta, ca 175 g 1 burk kikärter eller 230 g blötlagda 2 msk pesto + 1/2 tsk salt (1 msk rapsolja) 3...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 vitkålsklyfta, ca 175 g
  • 1 burk kikärter eller 230 g blötlagda
  • 2 msk pesto + 1/2 tsk salt
  • (1 msk rapsolja)
  • 3 msk ajvar (paprikarelish)
  • 50 g fetaost med oliver och chili

Gör så här

1
Snitta kålen på mixerns skärskiva, eller med osthyvel. Lägg strimlorna 3 minuter i kokande vatten. Spola kallt och strö på 1 krm salt.

2
Skölj kikärterna. Mixa dem släta i matberedare. Tillsätt pesto och salt. Mixa ihop till en degklump. Forma 3–4 tjocka burgare. Ljumma

3
burgarna i mikron (eller i sparsamt med olja i stekpanna – burgarna flyter lätt ut i pannan. Ska de hålla för hård stekning behövs vetemjöl i mixen).

4
Lägg burgarna på kålen, toppa med oliv- och chilikryddad fetaost. Servera ajvar till och en skiva fullkornsbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top