Du behöver
- 1 vitkålsklyfta, ca 175 g
- 1 burk kikärter eller 230 g blötlagda
- 2 msk pesto + 1/2 tsk salt
- (1 msk rapsolja)
- 3 msk ajvar (paprikarelish)
- 50 g fetaost med oliver och chili
Gör så här
1
Snitta kålen på mixerns skärskiva, eller med osthyvel. Lägg strimlorna 3 minuter i kokande vatten. Spola kallt och strö på 1 krm salt.
2
Skölj kikärterna. Mixa dem släta i matberedare. Tillsätt pesto och salt. Mixa ihop till en degklump. Forma 3–4 tjocka burgare. Ljumma
3
burgarna i mikron (eller i sparsamt med olja i stekpanna – burgarna flyter lätt ut i pannan. Ska de hålla för hård stekning behövs vetemjöl i mixen).
4
Lägg burgarna på kålen, toppa med oliv- och chilikryddad fetaost. Servera ajvar till och en skiva fullkornsbröd.