Du behöver
- 300 g potatis
- 5 klumpar (ca 75 g) fryst bladspenat
- ca 1 dl mjölk
- 1/2 tsk salt + 1 krm riven muskotnöt
- 300 g falukorv, magraste sorten
- 1 bit (125 g) rotselleri
- 1 msk smör eller margarin
- 1 msk vetemjöl
- 2 1/2 dl mjölk
- 1/2 tsk salt + 1 krm vitpeppar
Gör så här
1
Skala och skär potatisarna i bitar. Koka dem mjuka. Lägg i spenatklumparna mot slutet av koktiden. Sila av vattnet. Mosa potatisarna med potatisstöt och späd samtidigt med mjölken. Smaka av med salt och muskot.
2
Bräck falukorvskivor i stekpanna med 1 tsk matfett. Lägg skivorna på moset.
3
Grovriv skalad selleri. Fräs den med matfett i en kastrull, rör ner mjöl och vispa i mjölk. Koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.