Falukorv med grönt mos och sellerisås

Du behöver 300 g potatis 5 klumpar (ca 75 g) fryst bladspenat ca 1 dl mjölk 1/2 tsk salt + 1 krm riven muskotnöt 300...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 300 g potatis
  • 5 klumpar (ca 75 g) fryst bladspenat
  • ca 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt + 1 krm riven muskotnöt
  • 300 g falukorv, magraste sorten
  • 1 bit (125 g) rotselleri
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt + 1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Skala och skär potatisarna i bitar. Koka dem mjuka. Lägg i spenatklumparna mot slutet av koktiden. Sila av vattnet. Mosa potatisarna med potatisstöt och späd samtidigt med mjölken. Smaka av med salt och muskot.

2
Bräck falukorvskivor i stekpanna med 1 tsk matfett. Lägg skivorna på moset.

3
Grovriv skalad selleri. Fräs den med matfett i en kastrull, rör ner mjöl och vispa i mjölk. Koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top