Du behöver
- 500 g gul lök, cirka 6 stycken
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 liter vatten
- 2 (kalv)buljongtärningar
- 1 lagerblad
- några kvistar timjan
- 200 g (prins)korv
- 1 krm nymalen vitpeppar
- (1 dl torrt vitt vin)
- Chevrebaguetter
- 4 stycken:
- 1 kruka rucolasallad
- 2 tomater
- 2 halvbaguetter eller
- 1 lång, med fullkorn
- smörgåsmargarin
- 8 tunna skivor chevreost
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Lägg lökarna i en bunke med varmt vatten några minuter. Då blir skalet segt och lättare att ta bort. Halvera lökarna, dra av skalet och skiva löken halvcentimetertjockt. Fräs löken gyllene och halvgenomskinlig i smöret i en gryta på medelvärme.
2
3
Rör i mjölet, slå på vatten, smula i buljong och lägg i lagerblad och timjan. Skiva korven och lägg i. Koka upp under lock och låt sedan sjuda på svag värme 14–20 minuter. Smaksätt med vin om så önskas, och servera till bröd och ost.
4
5
Skölj salladen och rulla in den i handduk att torka. Skölj och skiva tomaterna.
6
7
Dela brödet i fyra bitar, klyv varje bit och smöra. Fördela rucola, ost och tomater på fyra av brödhalvorna. Salta och peppra tomaterna, lägg ihop dubbelmackorna.