Kokta musslor i vinspad

Du behöver 1 purjolök 1 msk mild olja 3 1/2 dl torrt vitt vin 2 dl vatten 1 krm kajennpeppar 1/2 kruka (slät) persilja 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 purjolök
  • 1 msk mild olja
  • 3 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 kruka (slät) persilja
  • 2 kg frysta (grönskals)musslor

Gör så här

Snitta purjon och skölj den noga mellan lagren under rinnande kallt vatten. Skiva tunt och fräs purjon genomskinlig i oljan i stor gryta (eller varsin portionsgryta) på medelvärme. Tillsätt vin, vatten och kajennpeppar samt grovhackad persilja. Stapla de frysta musselhalvorna med köttsidan upp i grytan. Koka upp under lock och låt sjuda på knapp medelvärme tills alla musslorna kokat och krympt, 10–12 minuter. Servera med brytbröd att suga upp spadet med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top