Lax tandoori serverad med yoghurtsås

Du behöver 4 msk tandoorikrydda 2.5 dl yoghurt naturell saft från 1/2 lime eller citron 4 st laxfilé knappt tinade smör salt peppar Yoghurtsås: 3...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 msk tandoorikrydda
  • 2.5 dl yoghurt naturell
  • saft från 1/2 lime eller citron
  • 4 st laxfilé knappt tinade
  • smör
  • salt
  • peppar

Yoghurtsås:

3 dl yoghurt naturell som får rinna av genom filter i ca 15 minuter
0.5 st gurka riven
saft från citron
salt svartpeppar
mynta ev 1 msk hackad

Tillbehör:

basmatiris
isbergssallad strimlad

Gör så här

1
Blanda tandooripastan med yoghurt och citronsaft.

2
Lägg laxfiléerna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.

3
Häll tandooriblandningen över laxfiléerna. Sätt in i 200 graders ugnsvärme 15–20 minuter.

4
Till såsen blandas den avrunna yoghurten med gurka, citronsaft, salt och peppar.

5
Servera laxen med basmatiris, sallad och yoghurtsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top