Kycklingklubbor med ratatouille

Du behöver 1 msk worcestershiresås 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1/2 msk chilipulver 1 msk nypressad citronsaft 1 1/2 msk (oliv)olja 4 kycklingklubbor...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 msk chilipulver
  • 1 msk nypressad citronsaft
  • 1 1/2 msk (oliv)olja
  • 4 kycklingklubbor
  • 400 g paprikor i olika färger
  • 150 g aubergine
  • 150 g squash
  • 2 silverlökar
  • 2 msk (oliv)olja
  • salt, vitpeppar
  • 3-6 salviablad
  • ca 4 kvistar timjan
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 800 g potatis

Gör så här

1
Blanda worchestershiresåsen med salt, peppar, chilipulver, citronsaft och olja. Skär några snitt genom skinnet och några millimeter ner i köttet tvärs över kycklingklubborna. Pensla såsen på och runt om klubborna. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och fördela resten av såsen ovanpå klubborna så att smaken får chans att tränga in. Ställ klubborna kallt. (Kan förberedas dagen innan.)

2
Putsa och skär paprikor, aubergine, squash och lök i stora

3
bitar. Fräs grönsakerna i en stekpanna med 2 msk olja. Lägg över dem i en liten långpanna. Salta, peppra och blanda i finfördelade salviablad och timjan. Häll på

4
buljongen.

5
Ställ in grönsaker och klubbor bredvid varandra i 200 grader varm ugn. Det tar cirka 40 minuter för klubborna att bli genomstekta.

6
Har du ett extragaller kan du baka halverad, lätt oljad och paprikapudrad potatis samtidigt. Använd annars mikron eller servera kokt potatis till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top