Vitlöksdoftande sniglar

Du behöver 87.5 g smör 1.5 msk lök finhackad gul 2 st vitlöksklyftor finhackade medelstora 1 tsk saft från citron 2 msk hackad persilja 1.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 87.5 g smör
  • 1.5 msk lök finhackad gul
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade medelstora
  • 1 tsk saft från citron
  • 2 msk hackad persilja
  • 1.5 krm salt
  • 24 st burk konserverade sniglar sniglar med skal

Gör så här

Rör smöret med löksorter, citron, persilja och salt. Fördela smöret i snigelskalen. Tryck ner sniglarna i skalen. Fyll på med mer smör. Ställ skalen på ett ugnssäkert fat, gärna i grovt salt och gratinera sniglarna i 250 graders värme i cirka 5 minuter. Njut skaldjuren till vitt bröd eller kex.


Kommentar:
Allra enklast är att köpa sniglarna fixade med smör i djupfrysdisken. Men önskas en helt hemlagad variant kommer här förslag på ett smör som är mycket gott också på knäckebrödet eller till den heta ugnsbakade potatisen.
Välj bröd eller kex som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top