Du behöver
- 1 päron av någon hård sort
- 1 1/2 dl lätt-creme fraiche
- 1 dl mellanmjölk
- 1 1/2 dl riven Västerbotten eller annan lagrad ost
- salt och peppar
- 1/2 dl strimlad purjolök
- 1 msk rapsolja
- 2 burkar vita bönor à 410 g
- 2 dl strimlad kinakål eller savoykål
- 1 msk balsamvinäger
- 4 isterband
- en kvist färsk timjan
Gör så här
1
Börja med såsen. Skala och tärna päronet. Koka upp lätt-creme fraiche och mellanmjölk. Lägg i päron och ost, koka såsen i 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2
Fräs purjolöken i olja utan att den tar färg. Häll i de väl sköljda bönorna och den strimlade kålen. Vänd runt så att det blir varmt. Tillsätt balsamvinäger, salta och peppra.
3
Stek isterbanden i torr stekpanna och servera dem med bönorna. Klipp gärna lite färsk timjan över såsen innan du ställer fram den på bordet.