Isterband med bönor och ostsås

Du behöver 1 päron av någon hård sort 1 1/2 dl lätt-creme fraiche 1 dl mellanmjölk 1 1/2 dl riven Västerbotten eller annan lagrad ost...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 päron av någon hård sort
  • 1 1/2 dl lätt-creme fraiche
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 1/2 dl riven Västerbotten eller annan lagrad ost
  • salt och peppar
  • 1/2 dl strimlad purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 burkar vita bönor à 410 g
  • 2 dl strimlad kinakål eller savoykål
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4 isterband
  • en kvist färsk timjan

Gör så här

1
Börja med såsen. Skala och tärna päronet. Koka upp lätt-creme fraiche och mellanmjölk. Lägg i päron och ost, koka såsen i 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Fräs purjolöken i olja utan att den tar färg. Häll i de väl sköljda bönorna och den strimlade kålen. Vänd runt så att det blir varmt. Tillsätt balsamvinäger, salta och peppra.

3
Stek isterbanden i torr stekpanna och servera dem med bönorna. Klipp gärna lite färsk timjan över såsen innan du ställer fram den på bordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top