Du behöver
- 1 kyckling
- 2 gula lökar
- 3 msk olivolja
- 2 msk curry
- 2 vitlöksklyftor
- 2 burkar, à 400 g, hela tomater
- 1/2 dl tacosås
- 2 hönsbuljongtärningar
- salt, peppar
- Tillbehör:
- kokt ris
- skivad banan
- ananasbitar
- jordnötter
- rostad kokos
- mangochutney
Gör så här
1
Dela kycklingen i portionsbitar. Skala och klyfta löken. Fräs lök, curry och pressad vitlök i olja i en gryta några minuter. Tillsätt tomater inklusive spad, tacosås, buljongtärningar och kycklingbitar. Sjud under lock på svag värme i cirka 25 minuter tills kycklingen är klar. Krydda.
2
Rostad kokos gör du genom att halvera en färsk kokosnöt och gröpa ur den. Skär kokosköttet i tunna skivor. Rosta dem i torr panna tills de fått fin färg. Låter det krångligt? Då går det lika bra att lätt rosta färdigriven kokos.