Kycklingcurry

Du behöver 1 kyckling 2 gula lökar 3 msk olivolja 2 msk curry 2 vitlöksklyftor 2 burkar, à 400 g, hela tomater 1/2 dl tacosås...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 2 gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar, à 400 g, hela tomater
  • 1/2 dl tacosås
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • salt, peppar
  • Tillbehör:
  • kokt ris
  • skivad banan
  • ananasbitar
  • jordnötter
  • rostad kokos
  • mangochutney

Gör så här

1
Dela kycklingen i portionsbitar. Skala och klyfta löken. Fräs lök, curry och pressad vitlök i olja i en gryta några minuter. Tillsätt tomater inklusive spad, tacosås, buljongtärningar och kycklingbitar. Sjud under lock på svag värme i cirka 25 minuter tills kycklingen är klar. Krydda.

2
Rostad kokos gör du genom att halvera en färsk kokosnöt och gröpa ur den. Skär kokosköttet i tunna skivor. Rosta dem i torr panna tills de fått fin färg. Låter det krångligt? Då går det lika bra att lätt rosta färdigriven kokos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top