Koriandermarinerad ungnötslever

Du behöver 500 g ungnötslever 3 msk vetemjöl olja att steka i gröna oliver till garnering Marinad: 1 knippa färsk koriander eller persilja 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g ungnötslever
  • 3 msk vetemjöl
  • olja att steka i
  • gröna oliver till garnering
  • Marinad:
  • 1 knippa färsk koriander
  • eller persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl vatten

Gör så här

1
Gör först marinaden: Riv korianderbladen av stjälkarna. Krossa bladen i en mortel eller mixer med salt. Tillsätt paprika, spiskummin, vinäger och vatten. Häll marinaden i en plastpåse.

2
Skölj leverbiten, dra av hinnan och skär levern i knappt halvcentimeterstunna skivor. Lägg dem i marinaden i påsen. Marinera i 2 timmar.

3
Ta upp skivorna. Håll dem med två gafflar, eller en pincett, och vänd dem i vetemjöl.

4
Stek skivorna hastigt i olja i stekpanna. Leverskivorna får gärna vara lätt rosa inuti. Ät dem varma med couscous eller pressad potatis, eller kalla med oliver och bröd.


Kommentar:
Ett rätt inspirerad av Medelhavets svalka och Saharas hetta.
Nordafrikaner använder ofta lammlever, i Sverige hittar vi lättare ungnötslever i butiken. Leverskivorna får en fin, mild kryddsmak av marinaden. Gott att droppa pressad citron eller apelsin över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top