Du behöver
- 200 g små potatisar, tvättade och delade på mitten
- lite olivolja och salt
- ca 200 g fiskpinnar av bra kvalitet
- lite smör till stekning
- 2 hamburgerbröd eller källarfranska
- 2 isbergssalladsblad
- 1 liten rödlök, skivad
- 100 g pickels av rotfrukter och
- grönsaker, finhackade
- 1 dl gräddfil
- 1/2 dl lättmajonnäs
- 2 tsk curry
- lite salt och svartpeppar
- Tillbehör
- curryketchup eller vanlig ketchup
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en långpanna, droppa över lite olivolja och salta. Sätt in i ugnen i cirka
2
15 minuter tills potatisen fått färg och är mjuk.
3
Stek fiskpinnarna i en stekpanna på medelvärme med lite smör. Dela fiskpinnarna på mitten om de är för stora jämfört med brödet.
4
Placera ut bröden på serveringstallrikar. Lägg sallad på bottenbrödet och lägg fisken ovanpå tillsammans med rödlöken.
5
Blanda pickels med gräddfil och lättmajonnäs i en liten bunke. Tillsätt curry och rör om. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg en klick på varje burgare och pressa försiktigt på locket så smakerna sätter sig i brödet. Servera med potatisen och curryketchup.