Fiskburgare med curry- och pickelssås och potatisklyftor

Du behöver 200 g små potatisar, tvättade och delade på mitten lite olivolja och salt ca 200 g fiskpinnar av bra kvalitet lite smör till...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g små potatisar, tvättade och delade på mitten
  • lite olivolja och salt
  • ca 200 g fiskpinnar av bra kvalitet
  • lite smör till stekning
  • 2 hamburgerbröd eller källarfranska
  • 2 isbergssalladsblad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 100 g pickels av rotfrukter och
  • grönsaker, finhackade
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 2 tsk curry
  • lite salt och svartpeppar
  • Tillbehör
  • curryketchup eller vanlig ketchup

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en långpanna, droppa över lite olivolja och salta. Sätt in i ugnen i cirka

2
15 minuter tills potatisen fått färg och är mjuk.

3
Stek fiskpinnarna i en stekpanna på medelvärme med lite smör. Dela fiskpinnarna på mitten om de är för stora jämfört med brödet.

4
Placera ut bröden på serveringstallrikar. Lägg sallad på bottenbrödet och lägg fisken ovanpå tillsammans med rödlöken.

5
Blanda pickels med gräddfil och lättmajonnäs i en liten bunke. Tillsätt curry och rör om. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg en klick på varje burgare och pressa försiktigt på locket så smakerna sätter sig i brödet. Servera med potatisen och curryketchup.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top