Majstortilla med quornfärs serveras med enkel bönsallad

Du behöver 120 g quornfärs 1 gul lök, finhackad 1 vitlöksklyfta, pressad 1 burk krossade tomater 1 dl majskorn lite olivolja till stekning 1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 120 g quornfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl majskorn
  • lite olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 majstortillas
  • Enkel bönsallad:
  • 1 dl kidneybönor från burk, avsköljda
  • 1 dl vita bönor från burk, avsköljda
  • 4 skivor bacon, strimlad
  • 1/2 dl färsk persilja, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • lite salt

Gör så här

1
Stek quornfärs och löksorterna tillsammans med krossade tomater och majs i en het stekpanna med lite olivolja i cirka 5 minuter. Smaka av med lite salt och peppar.

2
Vänd tortillabröden snabbt i en torr och het stekpanna så de mjuknar och får lite färg.

3
Fyll tortillabröden med quornfärsröran och vik ihop till små strutar.

4
Blanda bönsorterna i en skål. Stek bacon och rör ner i bönorna tillsammans med färsk persilja och lite olivolja. Smaka av med lite salt och servera till majstortillan.


Kommentar:
Magert och fiberrikt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top