Du behöver
- 120 g quornfärs
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl majskorn
- lite olivolja till stekning
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 majstortillas
- Enkel bönsallad:
- 1 dl kidneybönor från burk, avsköljda
- 1 dl vita bönor från burk, avsköljda
- 4 skivor bacon, strimlad
- 1/2 dl färsk persilja, finhackad
- 1 tsk olivolja
- lite salt
Gör så här
1
Stek quornfärs och löksorterna tillsammans med krossade tomater och majs i en het stekpanna med lite olivolja i cirka 5 minuter. Smaka av med lite salt och peppar.
2
Vänd tortillabröden snabbt i en torr och het stekpanna så de mjuknar och får lite färg.
3
Fyll tortillabröden med quornfärsröran och vik ihop till små strutar.
4
Blanda bönsorterna i en skål. Stek bacon och rör ner i bönorna tillsammans med färsk persilja och lite olivolja. Smaka av med lite salt och servera till majstortillan.
Magert och fiberrikt!