Du behöver
- ca 100 g mortadella i skivor, strimlade
- 2 dl vita bönor från burk, sköljda
- 1 liten rödlök, finhackad
- 2 tomater, skivade
- 10 oliver av valfri sort
- 2 skivor lantbröd, skurna i tärningar
- 1 msk olivolja av bra kvalitet
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1 nypa salt
- Garnering:
- färsk rosmarin
- Tillbehör:
- färsk frukt
Gör så här
1
Blanda mortadella, vita bönor, rödlök, tomater och oliver i en bunke.
2
Stek brödtärningarna i en het stekpanna med hälften av olivoljan tills de fått en gyllenbrun färg.
3
Lägg krutongerna på botten av två tallrikar. Fördela mortadellaröran över brödet och ringla över resten av olivoljan. Toppa med lite svartpeppar, salt och gärna en kvist färsk rosmarin.
Superenkelt!