Mortadellasallad med lantbröd

Du behöver ca 100 g mortadella i skivor, strimlade 2 dl vita bönor från burk, sköljda 1 liten rödlök, finhackad 2 tomater, skivade 10 oliver...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • ca 100 g mortadella i skivor, strimlade
  • 2 dl vita bönor från burk, sköljda
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 tomater, skivade
  • 10 oliver av valfri sort
  • 2 skivor lantbröd, skurna i tärningar
  • 1 msk olivolja av bra kvalitet
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • Garnering:
  • färsk rosmarin
  • Tillbehör:
  • färsk frukt

Gör så här

1
Blanda mortadella, vita bönor, rödlök, tomater och oliver i en bunke.

2
Stek brödtärningarna i en het stekpanna med hälften av olivoljan tills de fått en gyllenbrun färg.

3
Lägg krutongerna på botten av två tallrikar. Fördela mortadellaröran över brödet och ringla över resten av olivoljan. Toppa med lite svartpeppar, salt och gärna en kvist färsk rosmarin.


Kommentar:
Superenkelt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top