Ungersk bönsallad till grillade fläskskivor

Du behöver 1 burk (410 g) stora vita bönor 3 msk ajvar (köpt paprikasås) 100 g grillade paprikafiléer ur burk (fling)salt 4 tunnskivade benfria griskotletter...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 burk (410 g) stora vita bönor
  • 3 msk ajvar (köpt paprikasås)
  • 100 g grillade paprikafiléer ur burk
  • (fling)salt
  • 4 tunnskivade benfria griskotletter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • salt
  • persilja till garnering

Gör så här

1
Skölj bönorna väl i kallvatten. Värm dem i lättsaltat vatten. Sila av vattnet och vänd ner ajvar samt strimlade paprikafiléer. Smaka av med flingsalt.

2
Snitta fettkanten på kotletterna. Blanda olja, timjan och rosépeppar i en plastpåse. Lägg i kotletterna och gnid in dem väl med oljan. Har man tid kan de få ligga och dra en stund.

3
Hetta upp grillpannan, sätt köksfläkten på fullt drag och grilla kotletterna cirka 1/2–1 minut på varje sida tills den rosa färgen inuti nätt och jämnt ändrats till grått. Går att steka i stekpanna, men får då blek stekyta.


Kommentar:
GI-vänlig!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top