Du behöver
- 1 burk (410 g) stora vita bönor
- 3 msk ajvar (köpt paprikasås)
- 100 g grillade paprikafiléer ur burk
- (fling)salt
- 4 tunnskivade benfria griskotletter
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk krossad rosépeppar
- salt
- persilja till garnering
Gör så här
1
Skölj bönorna väl i kallvatten. Värm dem i lättsaltat vatten. Sila av vattnet och vänd ner ajvar samt strimlade paprikafiléer. Smaka av med flingsalt.
2
Snitta fettkanten på kotletterna. Blanda olja, timjan och rosépeppar i en plastpåse. Lägg i kotletterna och gnid in dem väl med oljan. Har man tid kan de få ligga och dra en stund.
3
Hetta upp grillpannan, sätt köksfläkten på fullt drag och grilla kotletterna cirka 1/2–1 minut på varje sida tills den rosa färgen inuti nätt och jämnt ändrats till grått. Går att steka i stekpanna, men får då blek stekyta.
GI-vänlig!