Rödbetssoppa

Du behöver 400 g rödbetor råa 1 st palsternacka 2 st gula lökar 2 st potatis 250 g vitkål 12 dl vatten 2 tärning grönsaksbuljong...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 400 g rödbetor råa
  • 1 st palsternacka
  • 2 st gula lökar
  • 2 st potatis
  • 250 g vitkål
  • 12 dl vatten
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 2 tsk salt
  • 2 msk vinäger

Servera med:

surdegsbröd grovt
gräddfil
saltgurka

Gör så här

1
1. Skala rötter, lök och potatis. Riv dem grovt. Strimla vitkålen fint. Ta undan 1 dl rödbetsstrimlor. Lägg allt annat i en kastrull.

2
2. Häll över vatten, smula ned buljongtärningar och salta. Koka upp under lock och låt koka 15 minuter.

3
3. Lägg i de sparade rödbetorna. Dessa ger soppan en fräsch röd färg. Koka upp igen. Smaka av med vinäger och eventuellt mer salt.


Kommentar:
Servera grov surdegslimpa med gräddfil på och riven saltgurka till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top