Äppelkräm

Du behöver 3/4 kilo äpplen 4 deciliter vatten 1/4 deciliter strösocker 2 matskedar potatismjöl Tillbehör: mjölk och knäckebröd Gör så här 1 Skala och tärna...


4 portioner

Du behöver

  • 3/4 kilo äpplen
  • 4 deciliter vatten
  • 1/4 deciliter strösocker
  • 2 matskedar potatismjöl
  • Tillbehör:
  • mjölk och knäckebröd

Gör så här

1
Skala och tärna 3/4 kilo äpplen. Koka upp 4 deciliter vatten med 1/4 deciliter strösocker. Lägg i äpplena och låt koka 3–4 minuter eller tills frukten är nästan mjuk. Red av med

2
2 matskedar potatismjöl utrört i lite vatten.

3
Bjud äppelkrämen med mjölk och knäckebröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top