Lammfärsbiffar med tillbehör

Du behöver 400 g lammfärs vatten ca 1 dl 0.5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 tsk oregano smulad lök ca 1 msk mycket finhackad...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • vatten ca 1 dl
  • 0.5 tsk salt 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano smulad
  • lök ca 1 msk mycket finhackad

Att äta till:

gyllenbruna och krispiga pommes frites (3,5 % fett)
isbergssallad
tomatklyftor svarta oliver
2.5 msk olivolja
150 g fetaost Mevgal
citronklyftor att pressa över köttet
6 st feferoni (inlagda pepparfrukter, milda eller starka)

Tsatsiki:

2 dl matlagningsyoghurt eller avrunnen naturell yoghurt
1.5 st pressade vitlöksklyftor
0.5 tsk vinäger ljus
2 tsk olivolja
1 krm salt några vrid svartpeppar
gurka ca 5 cm färsk

Gör så här

1
Börja med tsatsiki: Blanda allt utom gurkan. Skala gurkbiten men lämna lite skal kvar så att den blir grönrandig. Riv gurkan, krama ur vätskan och blanda det rivna i yoghurten. Tillsätt eventuellt också lite fint hackad gurka. Låt såsen stå kallt så länge.

2
Blanda lammfärsen med övriga ingredienser i en bunke. Dela upp färsen i fyra lika stora delar och forma till platta biffar. Bryn dem lätt och efterstek på medelvärme tills de är genomstekta. Vänd biffarna flera gånger under tiden.

3
Värm pommes strips i ugnen enligt anvisning på påsen.

4
Blanda strimlad isbergssallad med tomatklyftor och oliver. Skeda över olivolja.

5
Skär fetaosten i skivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top