Korvsallad med bönor och sommarkål

Du behöver 1 1/2 dl lätt-creme fraiche 2 msk chilisås av ketchuptyp 1 msk worcestersås 1 msk olivolja salt och svartpeppar 400 g sommarkål, spetskål...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl lätt-creme fraiche
  • 2 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 msk worcestersås
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g sommarkål, spetskål eller savoykål
  • 1 burk svarta bönor (410 g)
  • 1 burk kidneybönor (410 g)
  • 1/2 rödlök, tunt skivad
  • 500 g god falukorv
  • 2 msk finklippt gräslök

Gör så här

1
Rör ihop lätt-creme fraiche, chilisås, worcestersås och olivolja till en dressing. Krydda med salt och peppar.

2
Strimla kålen och skölj bönorna. Lägg allt i en bunke tillsammans med rödlöken.

3
Skär korven i stavar och lägg i bunken. Häll på dressingen och blanda. Strö över gräslök, servera!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top