Du behöver
- 2 gula lökar
- margarin till stekning
- 2 paprikor (gröna eller röda)
- 500 g köttfärs
- 1 burk skalade tomater
- 1 dl vatten
- 2 tsk mexikansk chilimix
- salt
- 2 burkar vita bönor i tomatsås
Gör så här
1
Grovhacka löken. Stek den på medelvärme i lagom stor gryta,tills den borjar mjukna,utan att få färg. Strimla paprikorna, häll dem i grytan med löken. Tillsätt mer margarin om så behövs.Låt småputtra tills paprikan mjuknat.Tillsätt färsen, finfördela med träspatel, låt småsteka tills färsen finfördelats och blandats med lök/paprikablandningen, cirka 10 minuter.
2
Grovhacka tomaterna, häll dem i grytan tillsammans med tomatspad och 1 dl vatten som tomatburken sköljts ur med.Tillsatt 2 (ev 3) tsk mexikansk chilimix, lite salt (kryddblandningen innehåller salt, så ej för mycket salt).
3
Låt chilin puttra på svag värme under halvslutande lock i cirka 20-25 minuter. Rör om då och då. Häll i de vita bönorna, hetta upp. Chilin är klar.
4
Ätes bäst med baguette och en kall öl!
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.