Läsar-recept

Chili con carne

Du behöver 2 gula lökar margarin till stekning 2 paprikor (gröna eller röda) 500 g köttfärs 1 burk skalade tomater 1 dl vatten 2 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • margarin till stekning
  • 2 paprikor (gröna eller röda)
  • 500 g köttfärs
  • 1 burk skalade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk mexikansk chilimix
  • salt
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås

Gör så här

1
Grovhacka löken. Stek den på medelvärme i lagom stor gryta,tills den borjar mjukna,utan att få färg. Strimla paprikorna, häll dem i grytan med löken. Tillsätt mer margarin om så behövs.Låt småputtra tills paprikan mjuknat.Tillsätt färsen, finfördela med träspatel, låt småsteka tills färsen finfördelats och blandats med lök/paprikablandningen, cirka 10 minuter.

2
Grovhacka tomaterna, häll dem i grytan tillsammans med tomatspad och 1 dl vatten som tomatburken sköljts ur med.Tillsatt 2 (ev 3) tsk mexikansk chilimix, lite salt (kryddblandningen innehåller salt, så ej för mycket salt).

3
Låt chilin puttra på svag värme under halvslutande lock i cirka 20-25 minuter. Rör om då och då. Häll i de vita bönorna, hetta upp. Chilin är klar.

4
Ätes bäst med baguette och en kall öl!


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top