Tandoorikyckling

Du behöver 4 kycklinglår, ca 850 g, eller 1 styckad kyckling Marinad: 1/2 dl tandoori kryddpasta 1/2 dl naturell yoghurt Garnering: riven ingefära grönsallad, myntablad...


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklinglår, ca 850 g, eller 1 styckad kyckling
  • Marinad:
  • 1/2 dl tandoori kryddpasta
  • 1/2 dl naturell yoghurt
  • Garnering:
  • riven ingefära
  • grönsallad, myntablad

Gör så här

1
Skölj och torka av kycklingdelarna. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg ner köttbitarna och gnid på påsen så att marinaden fördelar sig väl på köttet. Marinera i kylskåpet 2-6 timmar.

2
Lägg kycklingbitarna med skinnsidan upp på ett stekgaller som ställs på ugnsplåt. Sätt in i ugnen och stek i 200 grader cirka 35 minuter.

3
Riv lite färsk ingefära över vid servering. Servera grönsallad kryddad med myntablad till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top