Sommarsallad med myntayoghurt

Du behöver 1 litet huvud isbergssallad 1/2 liter kokt fjärilspasta eller pastarester 75 g (1/2 paket) färska sockerärter, förvällda 2 dl (1/2 burk à 400...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 litet huvud isbergssallad
  • 1/2 liter kokt fjärilspasta eller pastarester
  • 75 g (1/2 paket) färska sockerärter, förvällda
  • 2 dl (1/2 burk à 400 g) röda kidneybönor
  • 8 körsbärstomater, halverade
  • 2 msk nyriven (parmesan)ost
  • 1 msk olivolja, extra virgin
  • Myntayoghurt:
  • 1 burk (200 g) grekisk yoghurt naturell eller matlagningsyoghurt
  • 1 dl strimlade färska myntablad eller 2 msk torkad, smulad mynta
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 krm salt

Gör så här

1
Bryt salladen i småbitar och lägg på var sin tallrik. Fördela pasta, sockerärter, sköljda och avdroppade bönor och tomater över grönsalladen. Strö på ost och droppa olja över.

2
Rör yoghurten tillsammans med mynta, citronsaft och salt. Servera såsen bredvid att klicka över precis när man ska äta. Bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top