Du behöver
- 1 litet huvud isbergssallad
- 1/2 liter kokt fjärilspasta eller pastarester
- 75 g (1/2 paket) färska sockerärter, förvällda
- 2 dl (1/2 burk à 400 g) röda kidneybönor
- 8 körsbärstomater, halverade
- 2 msk nyriven (parmesan)ost
- 1 msk olivolja, extra virgin
- Myntayoghurt:
- 1 burk (200 g) grekisk yoghurt naturell eller matlagningsyoghurt
- 1 dl strimlade färska myntablad eller 2 msk torkad, smulad mynta
- 1 tsk pressad citronsaft
- 1 krm salt
Gör så här
1
Bryt salladen i småbitar och lägg på var sin tallrik. Fördela pasta, sockerärter, sköljda och avdroppade bönor och tomater över grönsalladen. Strö på ost och droppa olja över.
2
Rör yoghurten tillsammans med mynta, citronsaft och salt. Servera såsen bredvid att klicka över precis när man ska äta. Bröd till.