Basilikakryddad potatissallad med olivmortadella

Du behöver 8–10 små färska potatisar 1/2 späd liten purjolök 4–5 soltorkade marinerade tomater 1 klyfta isbergssallad 4–5 kvistar färsk basilika Dressing: 1 msk olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 8–10 små färska potatisar
  • 1/2 späd liten purjolök
  • 4–5 soltorkade marinerade tomater
  • 1 klyfta isbergssallad
  • 4–5 kvistar färsk basilika
  • Dressing:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk pressad citron eller limesaft
  • 1–2 msk fransk honungssenap
  • salt
  • pepparmix
  • Att servera till:
  • olivmortadella eller rökt skinka
  • rädisor
  • grovt bröd

Gör så här

1
Borsta potatisen väl och koka den mjuk i lättsaltat vatten.

2
Ansa, skölj och strimla purjolöken tunt. Strimla de avrunna marinerade tomaterna, isbergssalladen och basilikan.

3
Vispa samman olja, vatten, citrussaft och senap till dressingen. Smaksätt med salt och peppar.

4

5
Låt de nykokta potatisarna rinna av och dela dem. Häll över dressingen och blanda om försiktigt medan potatisen är varm. Tillsätt purjolök, tomater, sallad och basilika.

6
Servera potatissalladen ljummen eller kall till mortadella eller rökt skinka, rädisor och grovt bröd.


Kommentar:
Mager dressing!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top