Du behöver
- 8–10 små färska potatisar
- 1/2 späd liten purjolök
- 4–5 soltorkade marinerade tomater
- 1 klyfta isbergssallad
- 4–5 kvistar färsk basilika
- Dressing:
- 1 msk olivolja
- 1 msk vatten
- 1 msk pressad citron eller limesaft
- 1–2 msk fransk honungssenap
- salt
- pepparmix
- Att servera till:
- olivmortadella eller rökt skinka
- rädisor
- grovt bröd
Gör så här
1
Borsta potatisen väl och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
2
Ansa, skölj och strimla purjolöken tunt. Strimla de avrunna marinerade tomaterna, isbergssalladen och basilikan.
3
Vispa samman olja, vatten, citrussaft och senap till dressingen. Smaksätt med salt och peppar.
4
5
Låt de nykokta potatisarna rinna av och dela dem. Häll över dressingen och blanda om försiktigt medan potatisen är varm. Tillsätt purjolök, tomater, sallad och basilika.
6
Servera potatissalladen ljummen eller kall till mortadella eller rökt skinka, rädisor och grovt bröd.
Mager dressing!