Grillad biff på grovt lantbröd med matig tomatsallad

Du behöver 2 skivor färsk rostbiff eller utskuren biff grillolja Matig tomatsallad: 1 burk (200 g) röda kidneybönor 1/2–1 påse (à 125 g) babyspenat 3–4...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 skivor färsk rostbiff eller utskuren biff
  • grillolja
  • Matig tomatsallad:
  • 1 burk (200 g) röda kidneybönor
  • 1/2–1 påse (à 125 g) babyspenat
  • 3–4 tomater
  • 1 mogen avokado
  • 1/2 liten röd lök
  • Dressing:
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1/2 tsk italiensk salladskrydda
  • Att servera till:
  • grovt lantbröd

Gör så här

1
Pensla biffarna med grillolja och låt dem ligga framme medan salladen blandas.

2
Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av väl. Blanda dressingen: olja, vatten, pressad citronsaft och salladskrydda i en skål. Lägg ner bönorna i dressingen.

3
Skölj spenaten i rikligt med kallt vatten. Låt den rinna av väl. Skär tomaterna i bitar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadofrukten med en tesked. Skiva löken.

4
Blanda samman marinerade bönor, spenat, tomater, avokado och hälften av löken till salladen.

5
Grilla biffarna och brödet. Skär köttet och lägg det på brödskivorna. Bjud med den matiga tomatsalladen till.


Kommentar:
Välj glutenfritt bröd vid celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top