Du behöver
- 2 skivor färsk rostbiff eller utskuren biff
- grillolja
- Matig tomatsallad:
- 1 burk (200 g) röda kidneybönor
- 1/2–1 påse (à 125 g) babyspenat
- 3–4 tomater
- 1 mogen avokado
- 1/2 liten röd lök
- Dressing:
- 1 msk rapsolja
- 1 msk vatten
- 1 msk pressad citronsaft
- 1/2 tsk italiensk salladskrydda
- Att servera till:
- grovt lantbröd
Gör så här
1
Pensla biffarna med grillolja och låt dem ligga framme medan salladen blandas.
2
Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av väl. Blanda dressingen: olja, vatten, pressad citronsaft och salladskrydda i en skål. Lägg ner bönorna i dressingen.
3
Skölj spenaten i rikligt med kallt vatten. Låt den rinna av väl. Skär tomaterna i bitar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadofrukten med en tesked. Skiva löken.
4
Blanda samman marinerade bönor, spenat, tomater, avokado och hälften av löken till salladen.
5
Grilla biffarna och brödet. Skär köttet och lägg det på brödskivorna. Bjud med den matiga tomatsalladen till.
Välj glutenfritt bröd vid celiaki.