Löksoppa med rostat bröd

Du behöver 2 stora gula lökar 1/2 msk olja 1 lagerblad 2 krm timjan 1 krm grovmald svartpeppar 5 dl vatten 1 dl vin (vitt...


2 portioner

Du behöver

  • 2 stora gula lökar
  • 1/2 msk olja
  • 1 lagerblad
  • 2 krm timjan
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vin (vitt eller rött)
  • 2 msk kalvfond eller en buljongtärning
  • (salt)
  • 2 skivor vitt bröd
  • olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3-4 msk riven stark ost

Gör så här

1
Skala, dela och skär löken i skivor. Stek den sakta i olja tills den är mjuk och guldgul.

2

3
Lägg ner lagerblad och krydda med timjan och svartpeppar. Häll på vatten, vin och kalvfond. Salta om det behövs.

4

5
Koka soppan 10-15 min. Häll upp i ugnssäkra portionsskålar.

6

7
Pensla brödskivorna med lite olivolja och gnid dem med en halverad vitlöksklyfta. Grilla dem på båda sidorna i ugnen någon minut, tills de fått fin färg och blivit lite knapriga.

8

9
Lägg bröden ovanpå soppan. Strö över rikligt med ost.

10

11
Gratinera soppan under ugnens grillelement några minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera direkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top