Kanelribs

Du behöver 600 g magert färskt stekfläsk så kallade grillribs Marinad: 1/2 dl soja 1/2 dl flytande honung 1 msk vitvinsvinäger 2 tsk mald kanel...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g magert färskt stekfläsk
  • så kallade grillribs
  • Marinad:
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk färsk riven ingefära

Gör så här

Skiva fläsket i 2 cm tjocka skivor. Blanda samman marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg i köttskivorna och låt dem ligga och marineras i minst 1 timme. Ta upp skivorna, låt dem rinna av och torka av dem lite om det behövs. Grilla dem över en bra glödbädd, cirka 4 minuter på varje sida. Servera med grillade grönsaker och någon av såserna och gärna potatis eller grönsaks-couscous till.


Kommentar:
Tips! Fråga i kött/charkdisken efter grillribs. Det är långa färska fläskskivor. Tycker du det verkar svårt att dela dem själv så be att få dem skivade i cirka 2 cm tjocka skivor.
Hemma bäst har dukat upp till en härlig grillmeny. Se “passar till” för övriga recept.
Couscous innehåller gluten, så servera något av de andra alternativen vid glutenintolerans.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top