Kycklingpaella med svart oliver

Du behöver 5 prt ris parboiled 1 pkt saffran eller 1 tsk gurkmeja salt 2 st lökar röda 1 pkt bacon 1 st grillad kyckling...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 prt ris parboiled
  • 1 pkt saffran eller 1 tsk gurkmeja
  • salt
  • 2 st lökar röda
  • 1 pkt bacon
  • 1 st grillad kyckling (av 1 kg rå kyckling)
  • 200 g färsk spenat
  • 12 st rädisor
  • 20 st svarta oliver

Gör så här

1
Koka riset efter paketets anvisning. Låt saffran, som ger både smak och färg, eller gurkmeja, som bara ger färg, koka med riset, plus lite salt.

2
Halvera och skala lökarna och skär dem i tunna klyftor. Peta ner dem i riset när ungefär halva koktiden gått.

3
Stek baconet knaprigt i varm panna, låt rinna av

4
på kökspapper. Befria kycklingköttet från skinn och ben, skär i grova bitar.

5
Skölj och skaka av spenaten, ansa och halvera rädisorna.

6
Lägg upp på fat eller i vid, låg skål: Ris med lök, bitar av kyckling och bacon, rädisor och oliver.

7
Örtklick:

8
Blanda 1 deciliter lätt-creme fraiche med 1/2 tesked salt, 1 kryddmått vitpeppar, 1 pressad vitlöksklyfta och 2–3 matskedar finklippt gräslök. Servera till paellan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top