Du behöver
- 5 prt ris parboiled
- 1 pkt saffran eller 1 tsk gurkmeja
- salt
- 2 st lökar röda
- 1 pkt bacon
- 1 st grillad kyckling (av 1 kg rå kyckling)
- 200 g färsk spenat
- 12 st rädisor
- 20 st svarta oliver
Gör så här
1
Koka riset efter paketets anvisning. Låt saffran, som ger både smak och färg, eller gurkmeja, som bara ger färg, koka med riset, plus lite salt.
2
Halvera och skala lökarna och skär dem i tunna klyftor. Peta ner dem i riset när ungefär halva koktiden gått.
3
Stek baconet knaprigt i varm panna, låt rinna av
4
på kökspapper. Befria kycklingköttet från skinn och ben, skär i grova bitar.
5
Skölj och skaka av spenaten, ansa och halvera rädisorna.
6
Lägg upp på fat eller i vid, låg skål: Ris med lök, bitar av kyckling och bacon, rädisor och oliver.
7
Örtklick:
8
Blanda 1 deciliter lätt-creme fraiche med 1/2 tesked salt, 1 kryddmått vitpeppar, 1 pressad vitlöksklyfta och 2–3 matskedar finklippt gräslök. Servera till paellan.