Du behöver
- 4 skivor fläskkarré
- 4 msk koncentrerad svartvinbärssaft
- 1 msk (raps)olja
- 1-2 msk japansk soja
- 1 tvättad, skivad chilifrukt
- 8 färsklökar
- 8 späda morötter
- 2 tsk salt
- 1 liter vatten
- 2 majskolvar, tinade
- Lättörtsmör:
- 4 portioner
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 kruka persilja
- 1/2 kruka salvia
- 80 g minimargarin
- 1/2 tsk smulat fingersalt
- 1 dutt kajenpeppar
- Finhacka vitlök och örter, blanda med margarin, salt och peppar. Kyl gärna.
Gör så här
1
Ansa köttet, men skär inte bort fettet (förrän på tallriken). Lägg dem i rejäl, kraftig plastpåse och häll även i saft, olja och soja. Lägg i chilin, förslut påsen och låt gärna marinera flera timmar i kyl, eller minst en halv timme i rumsvärme. Vänd påsen ibland.
2
Ansa lökarna, borsta eller skala morötterna. Sjud dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten, ta upp.
3
Grilla kött, lök, morötter och majs till fin färg över het glöd eller platta. Dra åt sidan och låt köttet bli genomstekt 5 minuter på svagare värme.