Du behöver
- 4 rökta lammkorvar
- (Merguez) à 75 g
- 4 blötlagda trägrillpinnar
- 3 paprikor: röd, orange, gul
- 1 tsk olivolja
- Kokt bulgurvete:
- cirka 5 portioner bulgurvete
- vatten enligt paketets anvisning
- 1 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 2 tärningar kalvbuljong
- salt
- kajennpeppar
- Hummus:
- 4–6 portioner
- 400 g (1 burk) kokta kikärter
- 2 msk sesampasta eller sesamfrön
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
Gör så här
1
Dela korvarna i 3–4 bitar vardera och trä dem på pinnar med ett par rejäla paprikabitar emellan. Pensla paprikan med olja och grilla på stark värme på utegrill eller i grillpanna till fin färg.
2
Dra åt sidan lite och låt allt bli genomvarmt.
3
4
Kokt bulgurvete:
5
Koka vetet efter paketets anvisning med vatten, olja, skivad vitlök och smulad buljongtärning. Smaka av det färdiga vetet med salt och lite kajennpeppar.
6
7
Hummus:
8
Sila spadet från kikärtsburken, men spara det. Häll ärter, sesampasta eller sesamfrön, skalad vitlöksklyfta och olja i hög bunke och stavmixa till jämn mosighet. Späd med lite kikärtsspad i taget för halvrinnig konsistens.Kan förstås även mixas i matberedare, eller mosas för hand med gaffel.