Spett med lammkorv och oljepenslad paprika

Du behöver 4 rökta lammkorvar (Merguez) à 75 g 4 blötlagda trägrillpinnar 3 paprikor: röd, orange, gul 1 tsk olivolja Kokt bulgurvete: cirka 5 portioner...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 rökta lammkorvar
  • (Merguez) à 75 g
  • 4 blötlagda trägrillpinnar
  • 3 paprikor: röd, orange, gul
  • 1 tsk olivolja
  • Kokt bulgurvete:
  • cirka 5 portioner bulgurvete
  • vatten enligt paketets anvisning
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tärningar kalvbuljong
  • salt
  • kajennpeppar
  • Hummus:
  • 4–6 portioner
  • 400 g (1 burk) kokta kikärter
  • 2 msk sesampasta eller sesamfrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
Dela korvarna i 3–4 bitar vardera och trä dem på pinnar med ett par rejäla paprikabitar emellan. Pensla paprikan med olja och grilla på stark värme på utegrill eller i grillpanna till fin färg.

2
Dra åt sidan lite och låt allt bli genomvarmt.

3

4
Kokt bulgurvete:

5
Koka vetet efter paketets anvisning med vatten, olja, skivad vitlök och smulad buljongtärning. Smaka av det färdiga vetet med salt och lite kajennpeppar.

6

7
Hummus:

8
Sila spadet från kikärtsburken, men spara det. Häll ärter, sesampasta eller sesamfrön, skalad vitlöksklyfta och olja i hög bunke och stavmixa till jämn mosighet. Späd med lite kikärtsspad i taget för halvrinnig konsistens.Kan förstås även mixas i matberedare, eller mosas för hand med gaffel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top