Grillat färsspett med sallad i pitabröd

Du behöver 200 g nötfärs 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk potatismjöl 1–2 msk vatten 2 pitabröd Sallad: blandade salladsblad 1 stor tomat...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1–2 msk vatten
  • 2 pitabröd
  • Sallad:
  • blandade salladsblad
  • 1 stor tomat
  • 2 inlagda peperoni
  • Salladssås:
  • 1 burk (425 g) kikärter
  • ca 1 dl gräddfil
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm vitpeppar
  • flingsalt

Gör så här

1
Knåda nötfärsen med salt. Tillsätt peppar, potatismjöl och vatten till en färs så fast att den fäster på grillpinnar. Forma två avlånga dolmar och kläm fast varje på två grillpinnar (två pinnar i varje gör dem lättare att vända). Grilla på träkolsgrill eller i grillpanna. Kan eventuellt efterstekas i ugn. Färsen ska nätt och jämnt ha bytt färg till grå inuti, då är de klara.

2
Skölj sallad och tomat, skiva tomaten. Fördela i ljumma pitabröd och toppa med hel peperoni.

3
Mixa sköljda kikärter, gräddfil och spiskummin och peppar så slätt som möjligt. Smaka av med salt. Lägg dolmarna i bröden med sallad och klicka såsen över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top