Du behöver
- 4 lövbiffar
- salt
- svartpeppar
- eller pepparmix
- 150 g mager fetaost
- (13 %)
- 10 urkärnade svarta oliver
- ca 1 dl hackad basilika eller oregano
- 1 msk smör eller margarin
- Att servera till
- 1 purjolök
- 1 burk (400 g) kokta
- röda bönor
- 1 påse (125-150 g) babyspenat
- 1 msk olja
- salt
- klyftpotatis, knäckebröd
Gör så här
1
Salta och peppra lövbiffarna på båda sidorna. Skär fetaosten i stavar, hacka oliverna och valfri örtkrydda. Lägg ost, oliver och örtkrydda i en hög mitt på varje biff. Vik ihop och fäst med tandpetare.
2
Stek biffarna i matfett cirka tre minuter på varje sida.
3
Ansa, skölj och strimla purjon. Låt bönorna rinna av väl. Skölj spenaten.
4
Fräs purjon nästan mjuk i lite olja i en låg vid kastrull. Tillsätt bönor och spenat. Låt alltsammans fräsa några minuter. Salta.
5
Servera de nystekta lövbiffarna med bön- spenatsalladen, klyftpotatis och knäckebröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.