Fetaostfyllda biffarmed bön-spenatsallad

Du behöver 4 lövbiffar salt svartpeppar eller pepparmix 150 g mager fetaost (13 %) 10 urkärnade svarta oliver ca 1 dl hackad basilika eller oregano...


4 portioner

Du behöver

  • 4 lövbiffar
  • salt
  • svartpeppar
  • eller pepparmix
  • 150 g mager fetaost
  • (13 %)
  • 10 urkärnade svarta oliver
  • ca 1 dl hackad basilika eller oregano
  • 1 msk smör eller margarin
  • Att servera till
  • 1 purjolök
  • 1 burk (400 g) kokta
  • röda bönor
  • 1 påse (125-150 g) babyspenat
  • 1 msk olja
  • salt
  • klyftpotatis, knäckebröd

Gör så här

1
Salta och peppra lövbiffarna på båda sidorna. Skär fetaosten i stavar, hacka oliverna och valfri örtkrydda. Lägg ost, oliver och örtkrydda i en hög mitt på varje biff. Vik ihop och fäst med tandpetare.

2
Stek biffarna i matfett cirka tre minuter på varje sida.

3
Ansa, skölj och strimla purjon. Låt bönorna rinna av väl. Skölj spenaten.

4
Fräs purjon nästan mjuk i lite olja i en låg vid kastrull. Tillsätt bönor och spenat. Låt alltsammans fräsa några minuter. Salta.

5
Servera de nystekta lövbiffarna med bön- spenatsalladen, klyftpotatis och knäckebröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top