Kycklingspett med apelsinsås

Du behöver 4 kycklingfiléer 3/4 dl sesamolja 2 pressade vitlöksklyftor 2 tsk salt 250 g asiatiska äggnudlar Apelsinsås: 1/2 gul lök 1/2 röd chili (spansk...


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 3/4 dl sesamolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 250 g asiatiska äggnudlar
  • Apelsinsås:
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 röd chili (spansk peppar går bra)
  • 1 msk matolja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond (konc på flaska)
  • 2 apelsiner
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 1/2 msk maizenaredning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk hackad färsk koriander

Gör så här

1
Skär kycklingfilén i bitar och trä upp på bambuspett. Lägg på ett fat, pressa på vitlök och häll på sesamolja. Vänd runt. Låt marineras minst en timme, gärna längre.

2
Hacka lök och chili fint. Fräs i oljan och tillsätt vatten, fond, det rivna skalet (bara det yttersta orangea) och saften av den ena apelsinen, äppelcidervinäger och socker. Koka såsen 5 minuter, red av med maizena.

3
Skär ut skinnfria klyftor av den andra apelsinen. Skala först med kniv och skär sedan ut klyftor mellan hinnorna. Lägg klyftorna i såsen och smaka av med salt. Blanda ner koriandern.

4
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

5
Salta spetten och bryn dem i en het stekpanna med lite olja. Efterstek dem i ugnen, 175° i ca 10 min, så blir de saftigare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top