Örtbakad kassler med salsa

Du behöver 600 g kassler 1 msk färsk basilika eller 1 tsk torkad 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad 1 msk färsk rosmarin...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g kassler
  • 1 msk färsk basilika eller 1 tsk torkad
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • Salsa:
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad chilifrukt utan kärnor
  • 1 tsk salt
  • Andalusiska bröd:
  • 1 lantbröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2-1 dl olivolja
  • gourmetsalt

Gör så här

Rulla kasslern i örtkryddorna och svep in köttbiten i foliepapper. Baka den i ugnen på 200 grader tills den är genomvarm (cirka 20 minuter). Blanda alla ingredienser till salsan och låt den sjuda i cirka 10 minuter. Skiva lantbrödet och rosta skivorna några minuter i ugnen till de blir lätt gyllenbruna. Gnid försiktigt med vitlöken över skivorna, pensla med lite olivolja och strö gourmetsalt över. Servera skivad kassler med salsa, bröd och en blandad sallad med groddar i.


Kommentar:
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top