Snackpaprikabåtar med örtfärs

Du behöver 1 stor snackpaprika ca 200 g fläskfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 1 tsk oregano 1 krm timjan 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 stor snackpaprika
  • ca 200 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1–2 msk riven ost
  • 1 stor gul lök
  • 8–10 gula eller röda körsbärstomater
  • Att servera till:
  • färdigköpt garlic salsa-sås
  • fullkornsris

Gör så här

1
Dela paprikan och kärna ur den. Lägg halvorna i en ugnssäker form.

2
Rör samman färsen med ägg, salt och kryddor. Skala och pressa ner vitlöken. Fördela färsen i paprikahalvorna. Strö på riven ost.

3
Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela tomaterna. Lägg lök och tomater vid sidan av paprikahalvorna. Salta och peppra lite.

4
Placera formen mitt i ugnen, 225 grader, cirka 20 minuter.

5
Bjud med fullkornsris eller enbart bröd och salsasås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top