Du behöver
- 800 g färskpotatis
- 1 msk olivolja
- 1 l strimlad vitkål
- 2 små morötter, strimlade eller rivna
- 1/2 dl strimlad purjolök
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 dl lätt-crème fraiche
- 600 g benfri fläskkarré
- 2 msk japansk soja
- 2 msk matolja
- salt och svartpeppar
- 2 msk hackad gräslök
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader. Skrubba och dela potatisen, lägg den i en ugnsfast form och ringla över olivoljan. Kör potatisen i ugnen i cirka 30 minuter.
2
Blanda vitkål, morötter, purjolök och vitlök med lätt-crème fraiche. Ställ åt sidan.
3
Pensla fläskkarrén med en blandning av soja och matolja, salta och peppra.
4
Grilla köttet 4-5 minuter per sida på utegrillen, alternativt i grillpanna. Det går naturligtvis bra att steka karrén också.
5
Servera med potatis och vitkålssallad. Strö över gräslök.