Grillad fläskkarré

Du behöver 800 g färskpotatis 1 msk olivolja 1 l strimlad vitkål 2 små morötter, strimlade eller rivna 1/2 dl strimlad purjolök 1 vitlöksklyfta, pressad...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 l strimlad vitkål
  • 2 små morötter, strimlade eller rivna
  • 1/2 dl strimlad purjolök
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl lätt-crème fraiche
  • 600 g benfri fläskkarré
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk matolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk hackad gräslök

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Skrubba och dela potatisen, lägg den i en ugnsfast form och ringla över olivoljan. Kör potatisen i ugnen i cirka 30 minuter.

2
Blanda vitkål, morötter, purjolök och vitlök med lätt-crème fraiche. Ställ åt sidan.

3
Pensla fläskkarrén med en blandning av soja och matolja, salta och peppra.

4
Grilla köttet 4-5 minuter per sida på utegrillen, alternativt i grillpanna. Det går naturligtvis bra att steka karrén också.

5
Servera med potatis och vitkålssallad. Strö över gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top