Parisertårta

Du behöver 2 1/2 dl vetemjöl 100 g smör 1-2 msk vatten Till kavling: strösocker Fyllning: 100-150 g smör 1 1/2-2 dl florsocker + lite...


10 portioner

Du behöver

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1-2 msk vatten
  • Till kavling:
  • strösocker
  • Fyllning:
  • 100-150 g smör
  • 1 1/2-2 dl florsocker + lite att strö över bären
  • 1-2 äggulor
  • ca 3 dl röda vinbär

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop degen. Låt stå kallt någon timme. Kavla ut degen på sockrat underlag till en rundel knappt 1/2 cm tunn (cirka 25 cm/diametern).

2
Placera kakan på bakplåtspapprad plåt. Grädda i 225 graders ugnsvärme ca 8 minuter eller tills kakan fått fin färg. Rör smör och florsocker.

3
Tillsätt äggulan. Bred ut fyllningen över kakan. Toppa generöst med vinbär. Strö ev lite florsocker över bären.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top