Du behöver
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 1-2 msk vatten
- Till kavling:
- strösocker
- Fyllning:
- 100-150 g smör
- 1 1/2-2 dl florsocker + lite att strö över bären
- 1-2 äggulor
- ca 3 dl röda vinbär
Gör så här
1
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop degen. Låt stå kallt någon timme. Kavla ut degen på sockrat underlag till en rundel knappt 1/2 cm tunn (cirka 25 cm/diametern).
2
Placera kakan på bakplåtspapprad plåt. Grädda i 225 graders ugnsvärme ca 8 minuter eller tills kakan fått fin färg. Rör smör och florsocker.
3
Tillsätt äggulan. Bred ut fyllningen över kakan. Toppa generöst med vinbär. Strö ev lite florsocker över bären.