Signora Giovannas paprikamarmelad

Du behöver paprikor ca 1 kg röda 200 g råsocker 1 dl vitvinsvinäger saft av 1 Gör så här 1 Skölj paprikorna och lägg dem...


6 portioner

Du behöver

  • paprikor ca 1 kg röda
  • 200 g råsocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • saft av 1

Gör så här

1
Skölj paprikorna och lägg dem på alfolie i lilla långpannan. Grilla i 225 grader under ugnsgrillen tills ytan blir svartbränd, vänd paprikorna ibland, det tar cirka 15 minuter.

2
Ta ut paprikorna och täck över långpannan. Låt frukterna svalna till rumstemperatur.

3
Dra skinnet av frukterna, avlägsna frön och stjälkar. Mosa fruktköttet grovt i matberedare.

4
Häll moset i en vid kastrull eller traktörpanna. Tillsätt socker och vinäger.

5
Koka utan lock tills marmeladen är tjock, 1-2 timmar. Rör om ibland. Smaka av med citronsaft.

6
Låt kallna och förvara marmeladen i kylskåp, den är färskvara.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top