Du behöver

  • 1 st ruccolasallad (100 g)
  • 2 st avokado
  • 1 st citronklyfta
  • fetaost oljemarinerade, 300 g
  • 2 skiva lufttorkad skinka
  • 2 tsk olivolja extra virgin
  • 0.5 tsk balsamvinäger
  • flingsalt

Gör så här

1
Skölj rucolabladen och skaka av vattnet väl. Lägg upp bladen på ett serveringsfat.

2
Klyv och kärna ur avokadorna. Ta ut fruktköttet så helt som möjligt med en matsked. Droppa avokadorna med citron för att fördröja mörkfärgningen. Sätt avokadohalvorna med kärnhålet uppåt på salladsbädden. Fyll hålen med fetaosttärningar. Lägg upp en skinkskiva bredvid varje avokadohalva.

3
Droppa över olja och balsamvinäger, samt strö på några saltflingor.

4
Täck med plastfilm och ställ i kylskåpet, fatet kan vänta 2-3 timmar före servering.