Vichyssoise med kräftstjärtar

Du behöver 5.5 st potatis 2 st purjolök 1 st gul lök 2 msk smör eller margarin 1 l grönsaksbuljong 1 dl crème fraîche 1...


4 portioner

Du behöver

  • 5.5 st potatis
  • 2 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Topping:

1 st ask smörgåskrasse
16 st kräftstjärtar

Gör så här

1
Skala och tärna potatisen smått. Skölj och strimla purjolöken fint. Skala och finhacka lökarna.

2
Smält matfettet i en kastrull och fräs lök och purjolök mjuka. Koka potatisbitarna mjuka i buljongen.

3
Sila från buljongen men ta vara på den. Mixa potatis, lök och purjolök. Späd med buljongen, soppan ska vara ganska trögflytande. Koka upp den tillsammans med crème fraiche. Smaka av.

4
Servera soppan, varm eller kall, med klippt krasse och kräftstjärtar.


Kommentar:
Mer vardagligt, men minst lika gott, är att servera soppan varm med knaperstekt smulad bacon och brödkrutonger.
För fler läckra soppor från Hemma bäst, klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top