Tomatbräserad falu med pasta

Du behöver 600 g falukorv ca 1 msk senap ca 50 g ost i skivor ca 500 g stora tomater 2 dl crème fraîche 2...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g falukorv
  • ca 1 msk senap
  • ca 50 g ost i skivor
  • ca 500 g stora tomater
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • Att äta till:
  • 4 portioner kokta pastaskruvar
  • grönsallad

Gör så här

1
Skär korven i 1 cm tjocka skivor, men inte ända ner. Skivorna ska hänga ihop. Pensla senap i varannan skåra. Skär 2 mm tjocka ostskivor och lägg i senapsskårorna. Placera skivor av tomat i de tomma skårorna. Lägg korven i en liten ugnssäker form.

2
Blanda tärnade tomater med crème fraîche och maizenaredning. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen runt korven och sätt in den i 225 grader varm ugn. Låt rätten få färg och osten smälta. Det tar cirka 25 minuter. Rör om i såsen och servera rätten med pastaskruvar och grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top