Caesarsallad med pasta och grillat kycklingbröst

Du behöver 2 st kycklingbröst salt lite och svartpeppar 1 msk olivolja 150 g pasta av valfri sort 1 st huvud romansallad rivet i bitar...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingbröst
  • salt lite och svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 150 g pasta av valfri sort
  • 1 st huvud romansallad rivet i bitar
  • 1 dl caesardressing färdig
  • 2 st formfranska skurna i tärningar
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl Parmesan färsk riven

Gör så här

1
Sätt ugnen på cirka 200 grader.

2
Krydda kycklingbrösten med salt, svartpeppar och lite olivolja. Stek dem i en het grillpanna tills de fått fin färg på båda sidor. Stek dem i ugnen tills köttet är vitt rakt igenom.

3
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Slå av vattnet och skölj pastan direkt i kallt vatten, så klibbar den inte.

4
Blanda romansallad och dressing i en stor bunke. Stek formfranskan i en smörad panna tills den är gyllenbrun.

5
Lägg upp sallad, pasta och brödtärningarna på tallrikar. Placera ut kycklingbrösten och riv rikligt med parmesan över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top