Citrongravad hälleflundra

Du behöver 400 g hälleflundra Marinad: citron (ca 1 dl) Salsa: 3 msk tomatpuré 1.5 dl vatten 1 st oliver liten burk gröna jalapeño 1...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g hälleflundra

Marinad:

citron (ca 1 dl)

Salsa:

3 msk tomatpuré
1.5 dl vatten
1 st oliver liten burk gröna
jalapeño
1 msk koriander
salt
vitpeppar

Gör så här

Skär hälleflundran i mindre bitar. Blanda med citronsaften. Lägg ner fisken och låt den marinera 8 timmar på kall plats. Fisken är klar att ätas när den är vit och ogenomskinlig. Blanda tomatpurén med vatten, hackade oliver, fint strimlad chili, koriander, salt och peppar till en krämig sås. Lägg den väl avrunna fisken i tomatsalsan. Bjud fisken med exempelvis sallad, majs och citron.


Kommentar:
Mexiko har allt säger de som varit där. Man blir förälskad, förlorad och förledd. Kan det vara majsen, chokladen eller chilin? Eller kanske musiken, klimatet eller människorna?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top