Du behöver
- 4 gelatinblad
- 2 burkar (à 185 g) lätt-tonfisk
- 1 pkt (120 g/8 st.) djupfrysta fiskstickor med krabbsmak
- 1 dl finhackad dill, gräslök eller purjo
- 2 dl majonnäs
- ca 1/2 dl chilisås (av ketchuptyp)
- ca 1 tsk citronpeppar
- Till uppläggning:
- 1 ask rökta musslor (eller räkor)
- finhackad rödlök
- sallatsblad, dill, citron
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
2
Häll vätskan från tonfisken och låt den rinna av. Kör tonfisk och lätt tinade fiskstickor i mixer eller matberedare.
3
Smält gelatinbladen med vidhängande vatten på svag värme och blanda med den mixade röran. Rör i finhackat kryddgrönt och majonnäs; smaka av med chilisås och citronpeppar.
4
Packa mousse-smeten i en kallvattensköljd ringform (1 liter). Täck över och låt formen stå kallt, minst 5 timmar.
5
Lossa moussen runtom, stjälp upp den och garnera med musslor (eller skalade räkor), rödlök, sallat, dill och citron.
Ramona Andersson i Söderköping har tipsat oss om det här receptet.