Du behöver

  • 4 gelatinblad
  • 2 burkar (à 185 g) lätt-tonfisk
  • 1 pkt (120 g/8 st.) djupfrysta fiskstickor med krabbsmak
  • 1 dl finhackad dill, gräslök eller purjo
  • 2 dl majonnäs
  • ca 1/2 dl chilisås (av ketchuptyp)
  • ca 1 tsk citronpeppar
  • Till uppläggning:
  • 1 ask rökta musslor (eller räkor)
  • finhackad rödlök
  • sallatsblad, dill, citron

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.

2
Häll vätskan från tonfisken och låt den rinna av. Kör tonfisk och lätt tinade fiskstickor i mixer eller matberedare.

3
Smält gelatinbladen med vidhängande vatten på svag värme och blanda med den mixade röran. Rör i finhackat kryddgrönt och majonnäs; smaka av med chilisås och citronpeppar.

4
Packa mousse-smeten i en kallvattensköljd ringform (1 liter). Täck över och låt formen stå kallt, minst 5 timmar.

5
Lossa moussen runtom, stjälp upp den och garnera med musslor (eller skalade räkor), rödlök, sallat, dill och citron.


Kommentar:
Ramona Andersson i Söderköping har tipsat oss om det här receptet.